İşte GERB’in kabinesi

ResimHalihazırda GERB milletvekili olan, eski Ulaştırma Bakanı Rosen Zhelyazkov, GERB’in 48. Ulusal Meclis için ilk olarak önereceği kabinenin nasıl olacağını açıkladı.

GERB lideri Boyko Borisov’un 48. Ulusal Meclis’teki diğer siyasi güçlere düzenli bir kabine kurma çağrısı üzerine, bunun bir koalisyon meselesi olmadığını vurgulayan Zhelyazkov’un BTV’ye verdiği demeç şöyledir:

 “Geniş programlı hükûmetten bahsediyoruz. Program kelimesi üzerinde durmayın. Politikacı ve liderlerin dahil olmadığı, politikacıların mesafeli durması gereken geniş çaplı bir hükûmetten bahsediyoruz. Önemli olan meseleleri, önemsiz olan meselelerden ayırmak için istişareler gerçekleştirdik ve şayet önümüzde bizi bekleyen zorlu birkaç ay boyunca siyasi idare konusunda hangi fikirlere sahip olunduğu anlaşılırsa, o vakit ikili görüşmeler başlayabilir”.

GERB lideri Boyko Borisov’un sözlerini de yorumlayan Zhelyazkov açıklamalarına şöyle devam etti:

“Güven kazanmak ve oyları arttırmak göz ardı edilmemesi gereken ciddi siyasi bir faktördür. Hükûmet kurmamıza olanak tanımayan farklılıklarımız var. Lakin, bu farklılıklar toplumun gündemdeki temel meselelerinde bir araya gelmemize engel değildir”.

Zhelyazkov’a göre, içinde bulunulan zor şartlar nedeniyle, siyaset sınırlarına girmeden standart dışı çözümler aranmalıdır.

Zhelyazkov, iç tüketimin azalmasına yol açacak bir durgunluk dönemi beklediğini, enerji fiyatlarının 2021 yılı seviyelerine gerileme ihtimalinin olmadığını, zor geçecek bir kıştan sonra er ya da geç bir ekonomik bunalıma girme ihtimalinin güçlü olduğunun altını çizmiştir.

 

Bu içerik 11.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 154 kez okundu.