İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Kathimerini gazetesinde: İsrail-Yunanistan ilişkileri sarsılmaz

Resim

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Kathimerini gazetesine verdiği özel röportajda Yunanistan ile İsrail ilişkilerinin, bölgede herhangi bir olası gelişmeden bağımsız olarak verimli bir şekilde devam edeceğini ve iki ülke arasındaki ilişkiyi demokrasi, refah, istikrar gibi ortak vizyon ve ortak değerlere dayalı bir stratejik ortaklık olarak ifade etti.
İsrail’in Türkiye ile yeniden uzlaşmasına yönelik soruya verdiği cevapta Yair Lapid ülkesinin gerçekten bu konuda olasılıklar üzerine çalıştığını ve İsrail’in bölgede refah ve istikrar için samimi niyeti olan her ülke ile iş birliğine açık olduğunu belirtti. Aynı zamanda İsrail’in herhangi bir ülke ile ilişkilerinin normalleşmesinin ya da iyileştirilmesinin asla Yunanistan ile olan ilişkilerin aleyhinde olmayacağının altını çizdi.
İsrail-Yunanistan ikili ilişlerinin ve İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan ilişkilerinin İsrail devleti açısından çok önemli olduğunu ifade eden Yair Lapid, bölgede yapıcı politika ve tutum benimseyen ülkeler ile ilişkilerini geliştirme yönünde hareket edeceklerini de ekledi. Yunanistan ile enerji, turizm gibi alanlarda iş birliğini geliştirmeyi ve genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen İsrail Dışişleri Bakanı, pandemi ve iklim krizi gibi konularda iki ülkenin ortak hareket etme yönünde arayışlar içinde olduğunu da ekledi.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/561650890/gia-r-lapint-stin-k-adiatarakti-i-schesi-israil-elladas/, (Erişim tarihi, 04.01.2022)

Bu içerik 04.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 101 kez okundu.