İsrail’den SPIKE-NLOS füzelerinin tedarikine ilişkin anlaşma imzalandı

ResimÜlkenin silahlanma programı devam ederken söz konusu silah sistemlerinin satın alınması bu yıl Yunanistan Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA) tarafından onaylanmıştı.

İsrail Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre İsrail Yunanistan’a, İsrail yapımı uzun menzilli ve çok amaçlı SPIKE-NLOS füze sistemlerinin satılması anlaşmasını imzaladı. Anılan anlaşmanın maliyetinin 1,44 milyar şekel (400 milyon Euro) olduğu bildirildi.

Anlaşmaya ilişkin olarak İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant: “Bu anlaşma İsrail ile Yunanistan arasındaki anlaşmalar serisine eklenen bir anlaşmadır. İki ülke arasındaki güçlü ortaklık ilişkisini ve savunma tesislerimizi ve aynı zamanda bölgesel istikrarın korunmasına yönelik karşılıklı bağlılığımızı vurgulamaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu yılın başında Yunanistan Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA), Hava Kuvvetleri’nde bulunan Apache helikopterlerine, Deniz Kuvvetleri’nde bulunan gambotlara ve Özel Kuvvetlere ait deniz araçlarına yerleştirilmesi öngörülen SPIKE-NLOS füzelerinin tedarik sürecinin sonuçlandırılması yönünde karar almıştı.

Bu füzeler gemilerden, Apache tipi helikopterlerden ve aynı zamanda otomobillerden de ateşlenebilmektedir. Aynı zamanda anılan füzelerin drone yardımıyla karada ve denizde isabet hassasiyetinin çok yüksek olduğu bilinmektedir.

Bu içerik 10.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.