“İspanya'nın Belgrad Büyükelçisi: Kosova'nın tanınmaması İspanya için sorun yaratıyor.”

Resim
İspanya'nın Belgrad Büyükelçisi Raul Bartolome Molina, İspanya'nın Kosova'yı tanımadığını, ancak Madrid için önemli sorunlara neden olduğunu söyledi.
Novosti'ye verdiği röportajda Molina, İspanya'nın Kosova konusundaki tutumunun resmi bir devlet politikası olduğunu söyledi.
Molina, "Kosova'nın tanınmaması, uluslararası hukuka ve ihlal edilen toprak bütünlüğüne saygı gibi temel ilkelerine sıkı bir şekilde uyulmasına dayanmaktadır." dedi.
İspanya'ya tutumunu değiştirmesi için baskı yapılıp yapılmadığı sorulduğunda Molina, ülkenin tutumunun kaprisli ve keyfi olmadığını söyleyerek reddetti.
Ancak tanınmamanın, özellikle uluslararası kuruluşlar bağlamında İspanya için önemli sorunlara neden olduğu doğru” dedi.
İspanya'nın Priştine'de bir irtibat bürosu açmayı planladığı yönündeki son spekülasyonlar hakkında yorum yapması istenen Molina, bunun İspanya'nın açısından da bir değişiklik yaratığı anlamına gelmediğini söyledi.

Kaynak:https://www.kosova-sot.info/lajme/555791/ambasadori-spanjoll-ne-beograd-mosnjohja-e-kosoves-i-shkakton-probleme-spanjes/ (Erişim tarihi, 13.07.2021)

Bu içerik 13.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 104 kez okundu.