İspanya Kosova pasaportunu tanıdı İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares: Yokmuş gibi davranamayız ama bu Kosova’nın egemenliğini tanıdığımız anlamına gelmez

Resim
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Kosova vatandaşlarına yönelik vize serbestleştirmesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, İspanya da Kosova pasaportunu kabul edeceğini ve Kosova vatandaşlarının bu ülkeye özgürce ve engelsiz bir şekilde seyahat edebilecekleri duyurdu.
Telegrafi'nin haberine göre, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İspanya medyasına verdiği röportajda pasaportun tanınmasının bağımsızlığın tanınması anlamına gelmediğini yineledi.
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Kosova'ya yönelik vize serbestleştirmesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte İspanya'nın, Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan diğer ülkelere uyum sağlaması gerektiğini söyledi.
Kosova meselesi hakkında sorulduğunda: "İspanya'nın Kosova’nın bağımsızlığını tanımayan diğer ülkeler gibi uyum sağlaması gerekiyor. Bu nedenle Kosova pasaportlarını kabul etmeye başladık. Bir kez daha söylüyorum ki, bu Kosova'nın tanınması ya da egemenliğinin tanınması anlamına gelmemektedir. Biz Avrupa Birliği'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan beş ülkesinden biriyiz ve bu ülkeler de pasaportlarını kabul ediyor" dedi.
Röportajda İspanya'nın Belgrad ile Priştine arasındaki diyaloga hiçbir zaman engel olmayacağını belirterek, "Priştine ile Avrupa Birliği arasındaki yakınlaşmaya" da engel olmayacağını sözlerine ekledi. Bakan ayrıca, Kosova'nın Batı Balkanlar'da yer alması ve Avrupa Birliği'nin düzenlediği zirvelere katılması nedeniyle yokmuş gibi davranamayacaklarını da ifade etti.
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares yaptığı açıklamada "Kosova yokmuş gibi davranamayız. Ancak bu, Kosova’nın egemenliğini tanıdığımız anlamına da gelmiyor", dedi.

 

Bu içerik 15.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.