İskeçe Türk Birliği’ndeki toplantıda ‘birlik ve dayanışma’ mesajı verildi

Resim

İskeçe Türk Birliği’nin 2021 yılının Temmuz ayında düzenlediği yürüyüşle ilgili olarak dernek başkanı Ozan Ahmetoğlu ve aralarında seçilmiş müftüler ve iki azınlık belediye başkanının da bulunduğu 12 soydaşa açılan soruşturma kapsamında derneğin hukuki süreci ve gelişmelerin ele alındığı toplantı 12 Şubat Cumartesi akşamı İskeçe Türk Birliği lokalinde gerçekleştirildi.
Söz konusu toplantıda, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve diğer davetliler söz alarak görüşlerini dile getirdiler ve aynı zamanda birlik mesajı vererek İTB’ye desteklerini yinelediler.
İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, soruşturma sürecini aktararak katılımcıları bilgilendirdi. 7 ay sonra başlatılan soruşturmayı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Ahmetoğlu, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada devlete karşı hiçbir kışkırtıcı konuşmanın olmadığını belirterek, “Konuşmalarda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı talepleri dile getirildi. Maruz kaldığımız haksızlıklar ve adaletsizlikler dile getirildi. AİHM kararının uygulanarak derneğimizin yasal statüsünün iadesi dile getirildi. 39 yıl önce yerinden çıkartılan derneğimizin tabelasının iade edilmesi istendi. Batı Trakya Türk Azınlığı’na yapılan haksızlıkların sona erdirilmesi talep edildi. Eğer bunlar suç olarak değerlendiriliyorsa, bunu azınlığımızın ve demokrasiye, hukuka inanan insanların takdirine bırakıyorum.” dedi.
İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun konuşması sonrası İTB’nin hukuk danışmanları Ahmet Kara ve İlker Çavuşoğlu, derneğin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki hukuki süreci ve son günlerde başlatılan soruşturma hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=12747, (Erişim tarihi, 13.02.2022).

Bu içerik 13.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.