İskeçe’nin yeni müftüsü Mustafa Trampa

İskeçe’de 9 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen müftülük seçimleri sonucunda adaylardan Mustafa Trampa yeni İskeçe Müftüsü oldu.
Seçim sonuçlarını Müftü Ahmet Mete’nin vefatından sonra Müftü Vekilliği görevini yürüten Ahmet Hraloğlu açıkladı. 83 camide yapılan seçimlerde toplam 7.320 oy kullanıldı. Adaylardan Mustafa Trampa 4.750 oy alarak yeni İskeçe Müftüsü seçildi. Diğer müftü adayı Mustafa Kamo ise 2.570 oy aldı.
Atik Camii'nde yapılan törende yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’ya cübbesini İskeçe Müftü Vekili Ahmet Hraloğlu, müftülük sarığını ise Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif giydirdi. Tören öncesinde Kuran-ı Kerim okundu.
Müftülük seçim sonucunun açıklandığı basın toplantısında Mustafa Trampa’ya müftülük cübbesini giydiren İbrahim Şerif, “Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın, hep birlikte daha güçlü olacağız” dedi.
Müftü Trampa da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparken kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Müftü adaylarından Mustafa Kamo törende yaptığı konuşmada, Mustafa Trampa’yı tebrik etti ve yeni müftünün her zaman yanında olacağı mesajını verdi.
İskeçe’nin yeni seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, 1974 yılında İskeçe’ye bağlı Şahin köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini İskeçe ilinin Şahin köyünde bitiren Trampa, Edirne İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinden mezun oldu. Trampa, 1998’de Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezuniyetinin ardından, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Tasavvuf Felsefesi’nde doktora yapmaya başladı. Dostluk Eşitlik Barış Partisi eski MYK üyesi ve İskeçe İl teşkilatı yönetim kurulu kurucu üyesi Trampa, İskeçe Müftülüğü tarafından yayın hayatına devam eden Kardelen dergisinin editörlük görevini yürütüyor.

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=14416 (Erişim tarihi, 09.09.2022).
Bu içerik 09.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.