İskeçe Ilıca Camii’ne saldırı!

Resim

İskeçe iline bağlı Ilıca köyündeki cami bir kişinin saldırısına uğradı. Olay, 15 Haziran Perşembe günü saat 18.00 sularında yaşandı. İskeçe Müftülüğünün konuyla ilgili açıklamasına göre, Fransız vatandaşı olduğu belirtilen şahıs 15 Haziran Perşembe günü Mustafçova Belediyesine bağlı Ilıca kaplıcalar mevkiindeki camiye girdi, camideki Kur’an-ı Kerimleri parçalayarak yere attı ve minberin perdesini sökerek başına sardı.
Olaya şahit olan Ilıca eski nahiye müdürü Hasan Nazır’ın ifadesine göre, camiye saldıran şahıs polis tarafından gözaltına alınarak Şahin karakoluna götürüldü. Çirkin provokasyona bölge halkı büyük tepki gösterdi. Köy sakinleri polise haber vererek saldırgandan şikayetçi oldu.
Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu
İskeçe Müftülüğünün olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafaçova Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Delihüseyin ve Ilıca Aşağı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanı Eyüp Köse ile istişare ederek Fransız vatandaşı şahıs hakkında şikâyette bulunulmuştur. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve mabedimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınar, barış ve huzur ortamını yok etmeye yönelik bu tür saldırıyı gerçekleştiren karanlık ruhlu şahsın hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekleriz. Milletimiz söz konusu olayı endişe ve şaşkınlıkla karşılamıştır. Rabbim bu tür dini değerlerimize saldıran kötülerden korusun.”

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=16431 (Erişim tarihi, 16.06.2023).
Bu içerik 15.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.