İskeçe’de Encümen Heyeti’nin okula girişine sınırlandırma getirilmek isteniyor

Resim

İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu Müdür ve Müdür Yardımcısı imzasıyla Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı’ya gönderilen yazıda, sabah öğrencilerin okula geldiği sırada encümen heyetinin okulda görüşme yapamayacağı belirtilerek, Encümen Heyeti’nin okula girişi sınırlandırılmak istendi. Encümen Heyeti okula girişlerine kısıtlama getirilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı Gündem gazetesine “Encümen Heyeti’nin çocuklarımızın eğitim gördüğü okulun işleyişini engellediği ima ediliyor. Okul yönetiminden gönderilen yazıda, müdür ve müdür yardımcısının Encümen Heyeti’yle yetkileri dahilindeki konuları görüşmeye hazır oldukları ancak bunun için önceden kendilerine haber vermek gerektiği belirtiliyor. Ayrıca okulun açık olduğu saatlerde eğitimciler dışında hiç kimsenin okulda olamayacağı da iddia ediliyor. Bize bir anlamda ‘okuldan uzak durun’ deniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. İskeçe’nin en tarihi okulunun müdür ve müdür yardımcısının Encümen Heyeti’yle daha yapıcı bir ilişki içinde olmasını çok isterdik” açıklamasında bulundu.

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ayrıca sosyal medyadan da “İskeçe Azınlık İlkokulu Velilerinin ve Kamuoyunun Dikkatine” başlığıyla “Okulumuzun çok değerli velileri, Encümen Heyeti olarak siz değerli velilerimizden aldığımız yetkiyle okulumuzun en iyi şekilde faaliyet göstermesi için en iyi ve en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla okulumuzdaki sorunları, velilerin isteklerini, okulla ilgili merak ettiklerini, öğrencilerimizle ilgili konuları değerlendiriyor ve görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak okul müdür ve müdür yardımcısının imzasıyla gönderilen yazıyla encümen heyetinin çalışmalarını ve okula girişinin sınırlandırılmak istendiğini, dolaylı olarak da okuldaki öğrenci velileriyle iletişimin engellenmek veya kısıtlanmak istendiğini büyük bir üzüntüyle gördük. Bunun heyetimiz tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını herkesin bilmesini isteriz açıklamasını yaptı. 

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=11762  (Erişim tarihi, 17.10.2021)
Bu içerik 16.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.