İrfan Čengić: "Bunun sistematik bir gözdağı olduğu açık"

Resim

Saraybosna'nın Stari Grad Belediye Başkanı Irfan Čengić'in evine 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırı ile ilgili olarak Čengić, “Ailemle birlikte yaşadığımız eve bomba atılması beni, halka söz verdiğim süreçleri sürdürmekten vazgeçirmeyecektir. Yıllardır devlet mallarını gasp edenlerin bu malları halka iade etmeleri yönünde çalışıyorum. Beni ve ailemi korkutarak bu girişimden vazgeçmemi sağlamak amacıyla evime patlayıcı atıldı. Geçenlerde büyükelçilik temsilcileri bana süreçleri yönetmekten korkup korkmadığımı sordular, onlara cevabım bugünküyle aynıydı. Allah ve insanlar bana zor süreçleri yönetme güvenini verdiler, bir milim bile geri çekilmeyeceğim. Çünkü toplumun ilk adamı baskı altında geri çekilirse yarın sıradan insanların kapılarına geldiklerinde ne olacak?” dedi.

Saldırının ardından Stari Grad Belediye Başkanı Irfan Čengić ve ailesi polis koruması altına alındı. Čengić, kendisini ve ailesini sindirmeye yönelik çabalara rağmen başlatılan süreçlerden vazgeçmeyeceğinin altını çizerek bunun sistematik bir gözdağı olduğunu belirtti.

 

Kaynak:https://www.avaz.ba/vijesti/bih/895157/cengic-jasno-je-da-je-rijec-o-sistemskom-zastrasivanju   (Erişim tarihi: 02.04.2024)

Bu içerik 01.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.