İngiltere Savunma Bakanı Zagreb'de: Gündem yeni stratejik anlaşma ve Ukrayna

Resim

Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banožić, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi. Bakan Banožić, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa'daki güvenlik durumunu çok endişe verici bulduklarını söyledi. Bakan ayrıca, Hırvatistan'ın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini vurgulayarak "Gerginliğin sadece Ukrayna için değil, bir bütün olarak Avrupa için ne anlama geldiğinin farkındayız" dedi.
Wallace ise; Ukrayna'daki durumun endişe verici olduğunu yineledi. Wallace, "Rusya ve Beyaz Rusya asker toplamaya devam ediyor ve bu konu üzerine görüşmelerin devam etmesinin gerekliliği konusunda hemfikiriz" dedi. Wallace; NATO, AB ve Birleşik Krallık'ın, Ukrayna'nın egemenliğine saygı gösterilmesi ve Rusya'nın gerilimi azaltması gerektiği konusunda kesinlikle aynı görüşte birleştiğine dikkat çekti.
Banožić ve Wallace ayrıca, savunma alanındaki ikili işbirliğini daha da güçlendirecek yeni bir “Stratejik Ortaklık Anlaşması” imzaladılar. NATO, Batı Balkanlar'ın güvenliği ve istikrarı için ortak çalışma, hibrit tehditler, askeri güçlerin birlikte çalışabilirliği gibi dört farklı konuda işbirliğini kapsayan anlaşma sonrasında işbirliği içinde hareket edilmesi neticesinde çok daha fazlasının başarılabileceği mesajı verildi.

Kaynak: https://www.vecernji.hr/vijesti/britanski-ministar-obrane-u-zagrebu-glavna-tema-je-ukrajina-potpisan-i-novi-strateski-sporazum-1559782 (Erişim tarihi: 02.02.2022)

Bu içerik 01.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.