İngiliz askeri uzmanlar “ kötü niyetli Rus etkisi” nedeniyle Bosna-Hersek’e geliyor

Resimİngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün yaptığı açıklamada, İngiltere’nin NATO ittifakı kapsamında misyonunu, istikrarını ve güvenliğini desteklemek için ve ülkenin “kötü niyetli Rus etkisine” karşı çıkabilmesinde yardımcı olabilmek için Bosna-Hersek’e askeri uzmanlar göndereceğini duyurdu.

Birleşik Krallık Hükümetinin resmî internet sitesinde yapılan açıklamada, Bosna-Hersek’in şu an için “savaş sonrası döneminde en büyük varoluşsal tehditle karşı karşıya olduğu ve ayrılıkçı liderlerin bölünme ve çatışma yaratmak için daha fazla aktif olarak çalıştıkları” belirtildi.

Bu planların Moskova tarafından desteklendiği ve bunun “Putin’in Bosna-Hersek’e dair Avrupa-Atlantik entegrasyonunu ve istikrarını baltalamaya yönelik çabasının bir parçası” olduğu belirtiliyor.

Saraybosna’daki NATO karargâhının talebi üzerine İngiltere, dezenformasyonla mücadele kapsamında bir uzman ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetlerini desteklemek ve eğitmek üzere görevlendirilecek bir sivil stratejik savunma danışmanı gönderiyor.

“Kontra dezenformasyon uzmanı, NATO karargahını ve Bosna-Hersek’in kötü niyetli etkilere karşı direnme yeteneğini güçlendirecek ve Rusya’nın diğer ülkelerdeki güvensizlik ve demokrasiyi baltalama çabalarının engellemesine yardımcı olacak” denildi.

Savunma için görevlendirilecek stratejik danışman, savunma sektörünün reformunu destekleyecek ve NATO standartlarına uygun “modern, Silahlı Kuvvetlerin temsiliyetinin” geliştirilmesine yardımcı olacak.

Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.