İktidarda dönüşüm. Yeni Dışişleri Bakanı

Resim

Bulgaristan geçici hükûmet Başbakanı Dimitar Glavçev, resmî kabine kadrosunda değişiklik yaptı. Bakanlar Kurulu Basın Merkezinin bildirdiğine göre Başbakan Dimitar Glavçev, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e sunduğu öneride, Dışişleri Bakanı olarak diplomat Stefan Dimitrov’un yerine, Daniel Mitov’un getirilmesini önerdi.

Başbakan Dimitar Glavçev, söz konusu değişimin gerekçesi olarak bir yandan geçici hükûmet üyeleri arasında, diğer yandan müttefikler ve ortaklar arasında zamanında ve sorumlu bir koordinasyon ve iletişim ihtiyacının karşılanması gerektiğini ileri sürdü.

Bu açıklamaların ardından GERB lideri Boyko Borisov, geçici hükûmette yalnızca Savunma Bakanı Atanas Zapryanov’u desteklediklerini belirtti. GERB lideri Boyko Borisov açıklamalarına şöyle devam etti:

“General Zapryanov’un NATO pozisyonundan sapmayacağından emindim. Ukrayna’ya destek ve bugün de Kırım platformunda olduğu gibi, General Zapryanov fevkalade bir performans sergilemiştir. GERB Savunma Bakanı’ndan sorumludur. GERB’in Dışişleri Bakanı’na karşı hiçbir sorumluluğu yoktur. Başbakan Dimitar Glavçev, Dışişleri Bakanı’nı değiştirmezse hiçbir desteği olmayacak. Çünkü Dışişleri Bakanlığı’nın, Savunma Bakanlığı’nın ve partimizin sahip olduğu ilkelere ters düşecek.”

Açıklamalarındaki söz konusu tavsiyelerinin akabinde GERB lideri Boyko Borisov, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel’in ve Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vassilev’in görevlerinde kalmalarını önerdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/obrat-vav-vlastta-nov-vanshen-ministar-557927.html (Erişim tarihi, 15.04.2024)
Bu içerik 15.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.