İçişleri Bakanı: “Seçimlere hazırlık takvime göre ilerliyor, oy satın almanın önüne geçecek tedbirler artırılacak”

Resim

Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev Çarşamba günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, 2 Ekim’de yapılacak erken seçimler için hazırlıklara programa uygun şekilde devam edildiğini söyledi. Ayrıca oy satın almanın önlenmesine yönelik tedbirlerin hızlandırılacağını da sözlerine ekledi.
Bakanlık, Merkez Seçim Komisyonu ile iletişime geçerek temel sorunları ve alınması gereken kararları açıklığa kavuşturdu. Demerdzhiev “Bu hafta, İçişleri Bakanlığı’nın dahil olduğu her kurumda yaptığımız gibi seçimlerle ilgili önemli hususlardaki çalışmaları tamamlayıp uygulayacağımız planı (kampanya ve seçimler sırasında) ayrıntılı olarak incelemeye başlayacağız. Daha önceki seçimler baz alındığında, planımız son derece ayrıntılı. Ek olarak, buna bir siber güvenlik grubunun kurulmasını da ekledik” dedi.
Bakan, “Oy ticaretini ve kurumsal oylamayı önlemek için özel istihbarat araçları ve muhbirler kullanarak operasyonel çalışmalarda iyileştirmeler yapıyoruz. Abartmadan söylüyorum, şimdiye dek operasyonel çalışmalar oldukça ihmal edildi” dedi ve “Önlemleri güçlendiriyoruz” diye ekledi.

Bu içerik 17.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.