“Hükümetlerimiz gelip geçicidir” / İngiltere’deki Arnavut göçmenler için Rama şöyle dedi: Vatandaşlarımızın ikinci sınıf insan olarak görülmesini kabul etmiyoruz! Gösterdiğimiz kadar saygı istiyoruz

ResimBaşbakan Edi Rama, İngiliz bakanın sallarla Birleşik Krallık'a giden göçmenlerle ilgili açıklamalarına atıfta bulunarak Arnavut vatandaşlarının ikinci sınıf insan olarak görülmesini kabul etmediğini söyledi.

Hükümet başkanı Berat kentindeki bir toplantıda Arnavutlardan söz edilirken iç siyasi meselelerde bölünme olmaması gerektiğini söyledi. Rama, hükümetlerimizin gelip geçtiğini, Arnavutluk'un ise her zaman kalacağını belirtti.

Rama: Burada söylenenlerin ötesinde, Arnavutların adını onurlandırmak için canla başla çalışan 140 bin kişilik bir Arnavut topluluğu değil, tek bir Arnavut bile söz konusu olduğunda, iki yönlü konuşamayız. Hangi pozisyonda olursak olalım, konuşmanın tek bir yolu var. İngiliz medyasında konuşanlarla aynı dili konuşmak için, bizi burada bölen şeylerle ilgilenmek için hiçbir içsel nedenimiz yok. Nerede Arnavutluk hakkında konuşursak konuşalım, bizi birleştiren şeyle, Arnavut olduğumuzla ilgilenmeliyiz. Gösterdiğimiz saygının aynısını istiyoruz, insanımızın ikinci sınıf insan ve özellikle istilacı olarak görülmesini asla kabul etmiyoruz.

Nasıl olur da en doğal isteğimiz buyken, oradaki 140 bin Arnavut, bu hükümetin gitmesini sabırsızlıkla bekliyor. Hükümetler gelir ve gider, Arnavutluk'un adı ise kalır. Bu örneği getirdim çünkü aslında Arnavutluk'a, her alana yeni bir çehre kazandırdığımız için kendimizi iyi hissetmeliyiz.

 
Bu içerik 16.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.