Hükümet AB büyükelçilerine yönelik: Rusya gazı ile ilgili ücret sadece Gazprom’u etkiliyor

Resim
“Yakın zamanda yürürlüğe giren Rusya gazının Bulgaristan’dan transit geçişiyle ilgili ücret, Avrupa’daki kullanıcıları olumsuz etkilemeyecektir. Bu olay sadece Gazprom’un kazancını etkileyecektir.” Avrupa Birliği ülkelerinin Büyükelçileri bunu, Başbakan Nikolay Denkov, Başbakan Yardımcısı Mariya Gabriel, Maliye Bakanı Asen Vasilev ve Enerji Bakanı Rumen Radev’den duydular.
AB Rusya gazına bağımlı olmamalı. Avrupalıların vergileriyle Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının finanse edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Ayrıca, Avrupa’nın farklı kaynaklardan gaz alabilmesi için son yıllarda çok yol kat edildiğini hatırlattı.
Başbakan Viyana ziyareti sonrası AB diplomatlarının önünde tekrar Bulgaristan’ın Shengen bölgesine dahil olmasıyla ilgili argümanlarını ifade etti. Bulgaristan’ın Yunanistan ve Romanya sınırlarına harcadığı enerjiye gerek kalmaması durumunda bu kaynakları daha yoğun bir şekilde Türkiye ve Sırbistan sınırlarına harcayacağını ifade etti. Başbakan, aralık ayında gerçekleşecek olan olağan Avrupa Birliği toplantısında Avrupa vatandaşları ve iş dünyası için doğru kararı alacaklarını ümit ettiğini söyledi.
Başbakan, adaletin korunması ve yasaların uygulanması noktasında büyük yol kat edildiğini ve bunun da Avrupa Komisyonu ve partnerleri tarafından görüldüğüne dikkat çekti.

 

Bu içerik 25.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.