Hükümet, Arnavutluk'un güneş panelleri ve gazlaştırması için yaklaşık 8 milyon euroluk sübvansiyon verecek

Resim

Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku dün basın mensuplarına 2023 projelerini sundu. Arnavutluk'un gazlaştırma projesinin Korça'da başlayacağını, ardından Fier'in gazlaştırılmasının geleceğini söyleyerek, bu iki şehrin TAP doğal gaz boru hattı sistemine yakınlıkları nedeniyle bu proje için ilk yerler olduklarını vurguladı.
“Arnavutluk’u gazlaştıracağız. Önemli adımlar attık. 2023 yılında çok sayıda önemli projenin hayata geçirileceği bir ana ulaştık. Korça ile başlayacağız, Fieri ikinci olacak. Korça daha düşük sıcaklıklara sahip, bu yüzden Korça ile başladık. Faturaların en çoğunu onlar ödüyor. Bu projeye verimlilik kazandırmak amacımız. Fier ise ikinci şehir. Bu yıl önemli bir yıl olacak. Enerji bağımsızlığı çok önemlidir. Arnavutluk, vatandaşlarına bir enerji kalkanı ve güvenlik sağlama yükümlülüğüne sahiptir. Bölgenin enerji lideri olmayı hedefleyeceğiz" dedi.
Başbakan Yardımcısı, güneş paneli kullanan Arnavut aile sayısının 20 bine ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.
“İlk 2500 aileye tahsis edilen fon, 1.040 faal birimimiz var. Bir ailenin tüketiminin %20'si su ısıtmasıdır, bu ailelerin faturası %20 daha düşük olacaktır. Toplamda bu ailelerin sayı olarak 20 bine ulaşacağını düşünüyoruz ve devlet desteğini 8 milyon euroya çıkarmayı planlıyoruz. Elbasan'ın 'By Pass'ı için bir projemiz olacak. AB fonlarına başvuracağız. Elbasan By Pass projesinin tamamı elimizde olacak ve daha sonra AB fonlarına başvuracağız. Milot-Balldre için yarışa başlayacağız. Berat-Ballaban için bir proje daha yapacağız." dedi.

Bu içerik 10.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 129 kez okundu.