Hristo İvanov koalisyonu işaret etti, listede kimlerin olması gerektiğini açıkladı

ResimBulgaristan’ı yönetmek, kendi gündemimizi ve vizyonumuzu ortaya koymak için amacımız ilk olarak yönetme yetkisini almaktır. Bu demeç “Demokratik Bulgaristan” koalisyonunun eş başkanı Hristo İvanov tarafından, Evet, Bulgaristan Partisi’nin Değişime Devam Partisi ile koalisyon kurarak seçimlere katılma kararı alması nedeniyle parlamentodaki gazetecilere verildi.

İvanov, koalisyonun en güçlü etkiyi elde etmek için en iyi seçeneği belirlemesi gerektiğini sözlerine ekledi ve Nisan 2023’deki seçimlerde birincilik yorumunda bulundu:

“Beni ilgilendiren tek şey ülke için maksimum etkiyi sağlamamızdır. Önümüzdeki tarihî görev, Bulgaristan’ı içinde bulunduğu umutsuzluk ve değişimi sağlayamama döngüsünden bir an önce kurtarmaktır.”

İvanov, iki oluşum (Demokratik Bulgaristan ve Değişime Devam Partisi) arasındaki müzakerelerin mümkün olan ilk anda başlaması gerektiğini ve görüşmelerin gizli ve birçok düzeyde yürütüleceğini açıkladı. Kısıtlı süreye rağmen görüşmeler, iki oluşumun mevcut programlarına ve seçim kampanyası sürecindeki iletişim stratejisine odaklanacak. İvanov, Demokratik Bulgaristan ve Değişime Devam Partisi’nin net kimliğe sahip olduğunu ve iki tarafın seçmenleri için endişelenecek bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

İvanov, ülkeyi iyi ve kötü olmak üzere ikiye bölmeyi düşünmediklerini, devletin bir olduğunu, Bulgaristan’ın krizden çıkması ve önündeki fırsatlardan yararlanması için söz konusu koalisyonun sadece gündem oluşturup buna destek veren kişilerden oluştuğunu açıkladı. İvanov’a göre, halkın oy kullanma iradesini harekete geçirebilecek liderlerin seçim listesinde yer alması önemlidir.

Bu içerik 30.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.