Hollandalı denizciler EUFOR’a katılmak üzere Bosna Hersek’e geldi

Resim

Hollanda Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü Eindohoven Hava Üssü'nden 100 denizcinin Bosna-Hersek'e doğru yola çıktığını duyurdu. Daha önce ülkeye 50 Hollanda askeri gelmişti.

Yapılan açıklamada “Donanma bölüğü, EUFOR'un çok uluslu taburu Althea'nın bir parçası olarak görev yapacak. Bu bölük Saraybosna'daki Butmir üssünden Bosna-Hersek'in her yerine konuşlandırılabilecek. Birim, devriye gezilerinden güvenlik kontrolüne kadar birçok görevde kullanılabileceği gibi, aynı zamanda ülkenin herhangi bir yerinde hızlı destek birimi olarak da görevlendirilebilecek."

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri ile ortak tatbikatların planlandığını ve altı ay içinde askerlerin yerini başka bir bölüğün alacağını da belirttiler. Deniz piyadelerinin yanı sıra, Hollandalı kurmay subayların ve bir istihbarat ekibinin de daha önce Bosna Hersek'te kaldığına dikkat çekildi.

Hollandalı askerlerin Bosna-Hersek'teki EUFOR görevine gönderilmesi kararı bu yılın nisan ayında açıklandı. Görevin istihbarat kısmında 10 asker görevlendirildi. Gönderilmesinin sebebi ülkede gerginliğin artmasıydı. EUFOR'da şu anda bine yakın asker bulunuyor.

Kaynak:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nizozemski-marinci-stigli-u-bih-kako-bi-se-pridruzili-misiji-eufor-a/231003040 (Erişim tarihi, 04.10.2023)

Bu içerik 03.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.