Hollanda Schengen genişlemesine ilişkin kararını Avrupa Komisyonu’nun Bulgaristan’daki gerçekleri araştırma misyonu raporu doğrultusunda verecek

Göç Bakanı Eric van der Burg salı günü Brüksel’de düzenlenen AB içişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Hollanda’nın Schengen genişlemesi konusunda karar vermeden önce Avrupa Komisyonu’nun Bulgaristan’a yönelik son araştırma misyonundan elde edilen tüm bilgileri görmek istediğini söyledi.
Resim
Romanya’nın Hollanda için bir sorun olmadığını ancak Romanya ile Bulgaristan arasındaki sınır nedeniyle ülkesinin Bulgaristan konusunda ne karar vereceğinin önemli olduğunu açıkladı. “Bir hafta önce gerçekleşen araştırma misyonu nedeniyle Avrupa Komisyonu’nun çok fazla bilgiye sahip olduğunu duyduk ve Bulgaristan’a ve meslektaşlarımıza dedik ki, tüm bu bilgileri bize verin ve biz de görelim. Öncelikle Bulgaristan’ın yapması gereken her şeyi yaptığını görebilmemiz için tüm bilgileri almamız gerekecek, ardından Bulgaristan’ın ne zaman Schengen’e katılabileceğine karar vereceğiz.”
Kendisinin ne iyimser ne de kötümser olduğunu söyledi. “Önce tüm bilgileri görmek istiyoruz. Araştırma misyonu çalışmalarını tamamladı ve şimdi bize tüm bilgileri vermek komisyona düşüyor. Ne kadar süreceğini söyleyemem; çünkü bilgilerin içeriği hakkında bilgimiz yok.”
Bulgaristan tarafından yapılan tüm çalışmaları ülkesinin takdir ettiğini söyledi.

Bu içerik 06.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.