Hollanda Krallığı Savunma Bakanı Bosna Hersek'i ziyaret etti

Resim
Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, Hollanda Krallığı Savunma Bakanı Kajsa Ollongren ile görüştü. Saraybosna’da gerçekleşen toplantıda Bosna Hersek ile Hollanda arasındaki ikili işbirliği, Ukrayna'daki savaş ve İsrail-Filistin savaşı ele alındı.
Medyaya konuşan Bakan Helez, toplantıda Bosna Hersek'in AB ve NATO katılım sürecinin yanı sıra, dünyadaki güvenlik durumuyla ilgili konulara odaklanıldığını söyledi.
Bakan Helez, "Hollanda Krallığı silahlı kuvvetlerinin 200 askerinin Bosna Hersek’e gelmesinden dolayı bakana teşekkür ettim. Bu, Bosna Hersek'te barışa önemli bir katkıdır.” dedi.
Medyaya yaptığı açıklamada Bakan Ollongren, Bakan Helez ile yaptığı görüşmede Bosna Hersek ile Hollanda arasındaki ikili işbirliği ve Bosna-Hersek'in NATO yolunun ele alındığını söyledi.
Bakan Ollongren, "En çok EUFOR konularını tartıştık. Althea operasyonu kapsamında Bosna Hersek'te konuşlanmış Hollandalı bir birliğimiz var. Ayrıca 600 günden fazla süren bir savaşa tanık olduğumuz Ukrayna savaşını da tartıştık” dedi. Bakan Ollongren, Hollanda olarak Ukrayna'ya personel eğitimi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine mühimmat tedariki konusunda destek vereceğiz dedi.

Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.