HÖH, cumhurbaşkanı adayı gösterecek

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Merkez Yürütme Kurulunun çevrim içi toplantısında alınan karara göre, HÖH Merkez Yürütme Kurulu partinin cumhurbaşkanlığı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı için adaylarını belirleyecek, onaylayacak ve Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu’na kaydını yaptıracak. Ayrıca toplantıda 14 Kasım 2021 seçimleri için milletvekili adayı gösterme kriterleri ve prosedürü onaylandı.

Toplantıda ayrıca mevcut siyasi durumun illere göre analizi yapıldı. Ülkedeki yasaların ve anayasanın ihlalini şiddetle kınayan bir de sonuç bildirgesi yayınlandı.

HÖH Merkez Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi:

“HÖH Merkez Kurulu, ülkenin anayasası ve yasalarının her türlü ihlalinin yanı sıra, uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınan vatandaşların medeni ve siyasi haklarının ihlalini şiddetle kınamaktadır.

Önceki seçimlerde Cumhurbaşkanı’nın İçişleri Bakanı Boyko Raşkov seçim kampanyasında aktif rol aldı ve komünist rejimin yöntemlerini kullanarak 20. yüzyıl tarihinin en korkunç zamanlarını hatırlattı. HÖH’ün aktivistleri, köy muhtarları ve belediye çalışanlarının yanı sıra partinin üye ve destekçileri sürekli polis tacizine maruz kaldı, ülke yasaları ihlal edilerek aramalar, tutuklamalar yapıldı, seçim kampanyasına ve etkinliklerine aktif olarak katılmalarının ana görevleri olduğu halde polis memurları, insanları seçim kampanyasına katılmamaları, seçim materyalleri dağıtmamaları konusunda protokoller imzalamaya zorladı. Amaç, onları temel insani, medeni ve siyasi haklardan mahrum bırakarak sindirmek, aşağılamak ve insan onurunu ayaklar altına almaktı.

HÖH, konuyu Avrupa Birliği yetkili makamlarına havale etti ve her bir olayın tarafsız ve bağımsız bir şekilde incelenmesinde ısrarlı olacaktır.

HÖH, Bakan Raşkov’a sorular yönelterek hakkında önergeler verdi, ancak Bakan bunlara cevap vermemeyi tercih etti. 46. Dönem Halk Meclisinde Bakandan herhangi bir cevap gelmemesine rağmen HÖH bu soruları 47. Dönem Halk Meclisinde de sormaya devam edecek ve Bakanın sorumluluk almasını talep etmeye devam edecektir. Çünkü ancak bu şekilde hepimiz demokrasiyi savunabiliriz. Ancak bu şekilde komünist rejimin sonsuza kadar ortadan kalkmış olduğunu gösterebiliriz. Sadece demokrasi bize özgürlük verebilir ve haklarımızı garanti edebilir. Bu yüzden hepimiz demokrasiyi savunmaya çağırıyoruz. Seçimler özgür, adil ve demokratik olmalıdır. Bulgaristan vatandaşlarının medeni ve siyasi hakları korunmalı ve güvence altına alınmalıdır. HÖH, bu süreci yakından izleyecek ve ne Rumen Radev'in ne de Boyko Raşkov'un ülkenin anayasasını ve yasalarını ihlal etmesine izin vermeyecektir. Tüm Bulgaristan vatandaşlarını cesur olmaya ve kendini unutan bakanların kanunsuzluğuna ve keyfiliğine açıkça karşı çıkmaya çağırıyoruz. Ülkemizin geleceğine karşı sorumluluk hissetmeli ve demokrasiye sahip çıkmalıyız.”

Bu içerik 27.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 107 kez okundu.