HÖH, ALDE kongresinde: Avrupa, Bulgaristan’da yaşananlardan endişeli

Resim
ALDE Partisi’nin Yıllık Kongresi bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştiriliyor. Üç gün boyunca Avrupa’nın her yerinden 800’den fazla liberal, Avrupa’nın geleceği hakkında derinlemesine tartışmalar yapıyor ve parti yönetimini seçiyor.
Liberal ailenin köklü bir üyesi olarak Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Stockholm’deki kongrede ALDE Partisi Eşbaşkanı Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Üyesi ilhan Küçük, AP milletvekilleri İskra Mihaylova ve Atice Alieva-Veli, uluslararası uzmanlar Valentin Tonçev ile Melek Fikri, uluslararası sekreter Antoaneta Asenova ve Avrupa Liberal Gençliği Yönetim Kurulu Üyesi Tanzer Hüseyinov tarafından temsil edildi.
Kongrede Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar İttifakı partisinin öncelikli konularının tartışıldığı kongrede Bulgaristan heyeti, son günlerde Bulgaristan’da yaşananlar hakkında Avrupalı ortaklarını da bilgilendirdi.
Stockholm’deki HÖH heyeti üyeleri, “Avrupa, skandal açıklamaları ve ülkemizi yönetmek için yapılan rahatsız edici gizli anlaşmaları endişeyle izliyor. Ve burada liberal ortaklarımız gerçekle yüzleşiyor ve şeffaflık, demokrasi ve kamusal sorumluluk ilkelerinin ağır şekilde ihlal edilmesi nedeniyle bazı yerel politikacıların eylemlerinin Bulgaristan ve Avrupa toplumunun çıkarına olmadığı gerçeğini kabul ediyor” diye yorumladılar.
Von der Leyen Komisyonu’ndaki liberal ayak izi, 2024’te yapılacak AP seçimleri için öncelikler ve ortak bir liberal manifestonun oluşturulması, AB güvenliğinin güçlendirilmesi, Yeşil Mutabakat’a liberal yaklaşım ve gıda ve enerji güvenliğinin sağlanması konularında tartışmalar yapılıyor.
Uluslararası etkinlik, liberal siyasi aileden önde gelen liderleri, liberal bakanları, başbakanları ve komisyon üyelerini bir araya getiriyor ve ALDE’nin üç başkan yardımcısı ve genel saymanının seçim sonuçlarını Pazar günü açıklayacak.
 

 

Bu içerik 29.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.