Hırvatistan ve Güney Kore ilişkileri 'kapsamlı ortaklık' düzeyine yükseltiyor

Resim
Hırvatistan'a resmi bir ziyarette bulunan Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile bir araya geldi. Liderler, ekonomi, bilim ve eğitim alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi konularında görüştükten sonra Perşembe günü Hırvatistan ve Güney Kore ikili ilişkilerini "kapsamlı ortaklık" düzeyine çıkarma konusunda anlaşarak iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendiğini duyuran ortak bir bildiri yayınladılar.
İki ülke hükümet başkanlarının ortak açıklamasında, Hırvatistan ve Güney Kore'nin son yıllarda birçok alanda ilişkilerini güçlendirme konusunda kaydettiği ilerlemeden övgüyle bahsedildi. Ayrıca, siyasi diyaloğun yoğunlaştırılması ile iki ülke arasında ekonomi, yeşil geçiş, bilim ve eğitim ile kültür alanlarındaki işbirliğinin daha da geliştirileceği vurgulandı.
Bununla birlikte, Hırvatistan ile Güney Kore arasındaki küresel ilişkilerde, barış ve istikrarın korunması amacıyla, güvenliğe yönelik iş birliğinin güçlendirilmesi öne plana çıkartılmaktadır. Ortak açıklamada, iki ülkenin savunma sanayinde işbirliği olanaklarının da araştırılacağı belirtildi.
Ayrıca, iki ülke arasındaki kapsamlı ortaklığın, iki halk arasında kalıcı dostluğa katkı sağlayacağı ve bundan her iki ülke vatandaşlarının da fayda sağlayacağı ifade edildi.
 

 

Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.