Hırvatistan OECD’ye katılım müzakerelerine resmen başladı

Resim

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman Cuma günü yaptığı açıklamada, Hırvatistan’ın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) katılım müzakerelerine resmen başladığını duyurdu.
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile OECD Genel Sekreter Yardımcısı Ulrik Vestergaard Knudsen arasında gerçekleşen görüşmeye katılan bakan Radman, “Knudsen ile görüşmemizde müzakerelere resmi olarak başladığımızı duyuruyoruz.” dedi.
Radman daha sonra yaptığı basın açıklamasında da “Bu bizim için gerçekten tarihi bir an…Shengen’e katılıp Euro Bölgesi’ne girdikten sonra bu bizim için şahane olacak” dedi.
Knudsen de aynı şekilde bunun tarihi bir an olduğunu bildirdi ve Hırvatistan’ın bunu kendi vatandaşlarına daha iyi bir yaşam sunmak için yaptığını söyledi:
"Bugün gerçekten tarihi bir gün. Uzun zamandır bu anı bekliyorduk. Bu yıl önce 25 Ocak’ta OECD konseyi bazı önemli kararlar aldı, sonra da bir ay içerisinde bakanlar toplantısı Hırvatistan da dahil olmak üzere beş ülkenin katılım müzakerelerinin başlatılması konusunda nihai karara vardı.”
Grlić Radman, “Katılım süreci, ulusal reform programını destekleyebilir ve ülkedeki ticareti ve yatırımı teşvik etme, eşitsizliği azaltma, vergi sistemini iyileştirme, kamu idaresinin verimliliğini artırma, yeniliği teşvik etme ve eğitimin etkinliğini artırma gibi kendi hedeflerine daha hızlı ulaşmasına yardımcı olabilir.” dedi. Radman, “Hırvatistan, ekonomi politikasından çevrenin korunmasına kadar birçok alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle en iyi uygulamaları paylaşma fırsatı bulacak.” diye sözlerine ekledi.
Grlić Radman son olarak: “Katılım süreci konusunda iyimseriz. Önümüzde daha çok iş var ama Hırvatistan bu süreci yönetecek bilgiye, deneyime ve kapasiteye sahiptir. Başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Bu içerik 08.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.