Hırvatistan Kızılhaçı, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım çağrısında bulundu

ResimHırvat Kızılhaç’ı çağrıda bulunarak Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım topladığı bir bağış hattı açtı. Diğer taraftan Hırvatistan Arama Kurtarma Ekibi yardıma hazır hale getirildi. Hırvat birliği yakın zamanda Türkiye’de olacak.

Hırvatistan, hali hazırda AB Sivil Koruma oluşumu aracılığıyla yardım gönderiyor ve bu yardım Türkiye tarafından onaylandı.

Sivil Koruma Müdürlüğü Amiri Damir Trut: “Ekibin Türkiye’deki arama kurtarma ekiplerine ve oradaki yardıma muhtaç herkese faydalı olmasını umuyoruz. Bu grup, bu tip bir kurtarma için Avrupa Komisyonu tarafından eğitilmiş, uzmanlaştırılmış ve sertifikalandırılmıştır. Çeşitli tatbikatların yanı sıra Arnavutluk ve Hırvatistan’daki depremlerde de yer aldılar.” diye belirtti.

Türkiye ve Suriye’nin zor durumdaki halkına yardım etmek isteyen ve buna gücü yeten herkes, Hırvat Kızılhaçı’nın Erste&Steiermärkische Bankası’nda açtığı hesabına bağış yapabilir. Vatandaşlar SMS veya arama yoluyla telefon üzerinden de bağış yapabilirler.

Hırvat Kızılhaç’ı, toplanan fonları Uluslararası Kızılhaç vasıtasıyla Kızılay Dernekleri’ne, yani Türkiye ve Suriye’deki ulusal Kızılay Dernekleri hesabına yatıracaktır.

Her iki Kızılay da ilk andan itibaren olay yerinde bulunuyorlar ve binlerce depremzede mağdura gıda, su, hijyen malzemesi, battaniye, çadır, psikososyal destek ve ilk yardım yardımında bulunuyor. Kızılay ekipleri ayrıca enkaz altında kalan kişilerin arama kurtarma çalışmalarına da katılıyor.

Türk ve Suriye Kızılayı’nın insani yardımın koordineli bir şekilde lojistik sıkışıklığı önlemek için gönderilmesi yönündeki talimatlara uygun olarak insani ve diğer kaynaklarını beklemeye alan Hırvat Kızılhaç’ı, ihtiyaç olduğu taktirde müdahaleye etmeye hazırdır.

Bu içerik 09.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 163 kez okundu.