Hırvatistan’ın HDZ Partisi, ülkenin Cumhurbaşkanı Milanović’e ateş püskürdü: Korkmuş ve histerik yalancı kendisini ifşa etti

Resim

“Başsavcının seçimine ilişkin zaten tamamlanmış ve yasal olarak uygulanan prosedürü yok etmeye yönelik panik dolu girişiminin tek bir amacı vardır: Kendi çıkarını korumak”

Cumhurbaşkanı Zoran Milanović’in Başbakan Andrej Plenković’in dünkü konuşmasına verdiği yanıtın ardından HDZ, medyaya yazılı bir açıklama gönderdi. Açıklamanın tamamını yayınlıyoruz:

“Korkmuş ve histerik yalancı Milanović kendisini açık bir şekilde teşhir etti ve testereyi ters çevirip kendini yaraladı. Onu rahatsız eden her şeyi Başbakan'ın sırtına yüklüyor. DORH'nin başına bu sistemin dışından biri atandığı zaman neden bu kadar korkuyor? Başsavcı seçimine ilişkin halihazırda tamamlanmış ve yasal olarak uygulanan prosedürü yok etmeye yönelik panik dolu girişimlerinin tek bir amacı var: Kendi çıkarını korumak. Kovuşturma tehdidi, yeni Başsavcıya hakaret ve SOA, DORH ve diğer yetkili kurumların çalışmalarına müdahale; bunların hepsi panik ve korkunun işaretleridir. Aynı zamanda Hırvatistan'ı yönetirken kurumların nasıl göründüğünün de açık bir göstergesidir bu durum. Milanović, siyasi muhalifler hakkında açıkça cezai kovuşturma başlatarak, zihinsel ve ideolojik olarak ait olduğu eski zamanlara geri dönmüştür.

Anayasayı koruması ve tüm devlet yetkililerinin koordineli çalışmasını sağlaması gereken Cumhurbaşkanı makamının görevi yerine, hükümeti istikrarsızlaştırma girişimlerinde açıkça muhalefete katılan bir Milanović vardır. Ve şimdi bir adım daha ileri giderek kendi çıkarlarını korumak adına başkalarına zulmetmek yolunu seçen SDP siyasi komiseri Mirela Ahmetović’in seviyesine indirdi. Bu yaklaşımın aksine, hükümetimiz açısından DORH, görev süresi boyunca bağımsız hareket ederek sadece siyasi açıdan değil, her türlü baskıdan uzak bir kurum olacaktır. Hırvatistan Parlamentosu yeni bir Başsavcı seçti ve bu konu kapandı. Milanović, yetkili olmadığı bir prosedüre sürekli müdahale ederek kişisel çıkarları için tüm anayasal ve yasal çerçevelerin ötesine geçmektedir.”

Kaynak: https://net.hr/danas/vijesti/hdz-podivljao-na-milanovica-uplaseni-i-histericni-lazljivac-razotkrio-se-do-kraja-5b1f58e6-ca9f-11ee-b846-0ec15f8077eb (Erişim tarihi, 13.02.2024)

Bu içerik 13.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.