Hırvatistan İçişleri Bakanı, polis memurlarının göçmenlere karşı güç kullanıp onları Bosna Hersek’e doğru sürdüklerini doğruladı

Resim

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Božinović, maskeli kişilerin göçmenleri dövüp Bosna Hersek'e gitmeye zorladığını gösteren görüntülerde Hırvatistan polis memurlarının yer aldığını belirlediklerini söyledi. Hırvatistan'ın, göçmenleri Bosna Hersek’e zorla geri gönderdiğini kabul etmesine rağmen, Božinović, polis memurlarının bu davranışlarını bireysel bir suça indirgeyerek olayın önemini azaltmaya çalıştı.

Hırvatistan medyasına göre Božinović; "Bu, kesinlikle birkaç polis memuru tarafından gerçekleştirilmiş bireysel bir suçtur. Polis memurlarının bu davranışları elbette kabul edilemez. Ben, bunu sadece göçle mücadeleye bağlayamam." şeklinde ifadelerde bulundu. Ayrıca Božinović, Emniyet Müdürlüğü'nün bir an önce her şeyi daha detaylı olarak ortaya çıkarıp kamuya açıklaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Božinović, her ülkede bazı polis memurlarının bu tür suçlar işlediğini ifade ederek dış ülkelerden herhangi bir tepki gelmesini beklemediğini söyledi.

Božinović, yasadışı göç hakkında konuşurken hiçbir AB üyesi ülkenin bununla tek başına başa çıkamayacağını belirtti. Maskeli bir adamın göçmenlerden birine sopayla vurduktan sonra arkasından “Go to Bosnia” (Bosna’ya git!) diye bağırdığı kayıtlarda açıkça yer almıştı.

RTL yayın ekibi, Hollanda'da araştırmacı gazetecilik ağı olan Lighthouse Reports, Fransa'da Liberation, Almanya'da ARD Studio ve ARD Monitor, İsviçre'de SRF Rundschau, Hollanda Pointer ve der Spiegel gibi önde gelen yayın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerle beraber çalışarak sekiz ay süren bir araştırmacı gazetecilik faaliyetine imza atmıştı. Bu bahsi geçen kayıt ise haziran ayında bu araştırma esnasında elde edilmişti.

Hırvatistan’ın Bosna Hersek sınırındaki bir ormanda polisin göçmenlere şiddet uygulayarak onları geri dönmeye zorladıklarını gösteren bir videonun ortaya çıkmasından sonra olayda yer alan polis memurları, onlara bu şekilde emir verildiğini ifade etmişlerdi.

 
 
Bu içerik 08.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.