Hırvatistan hükümeti temsilcileri, totaliter ve otoriter rejimlerin kurbanlarını anıyor.

23 Ağustos “Tüm Totaliter ve Otoriter Rejimlerin Kurbanlarını Anma Günü” kapsamında Hırvatistan hükümetinin temsilcileri, totaliter ve otoriter rejimlerin kurbanlarını saygıyla andı. Hırvatistan Başbakanı’nı temsilen başbakan yardımcıları ve bakanlar anma törenlerinde hazır bulunarak kurbanlara saygılarını sundular.
Hırvatistan Savunma Bakanı Tomo Medved, Mirogoj'da kurbanlar için yapılan anıtın önünde başını eğerek saygılarını sunarken Deniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oleg Butković Goli Otok'ta, Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Božinović ise Macelj'de komünist rejimin kurbanlarını saygıyla anmak için mum yakıp açıklamalarda bulundular.
Bakan Medved: “Bizim halkımız tarih boyunca acı çekmiş nadir halklardandır. İşte bu yüzden kurbanlarımızı asla unutmamalıyız.” dedi.
İçişleri Bakanı Davor Božinović: “Macelj’de de olduğu gibi bu yargısız toplu infazlar aslında demokratik olmayan rejimlerin en trajik sonuçlarındandır. Bu rejimlerin himayesi altında soruşturulan veya faili meçhul olarak kalan çok sayıda toplu katliam ve insan hakları ihlalleri gerçekleştirilmiştir. Bu katliamların ve ihlallerin bazıları rejim yetkilileri tarafında kabul edilirken bazıları da reddedilmiştir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bakan Oleg Butković ise: “Gerçeği hatırlama ve yüzleşme kültürü önemlidir, zira geçmişte yaşanmış bazı şeylerle yüzleşmeden uzlaşma ve bir arada yaşamaktan söz edemeyiz." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kaynak: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predstavnici-vlade-odali-pocast-zrtvama-totalitarnih-i-autoritarnih-rezima---663952.html  (Erişim tarihi, 25.08.2021)

 

Bu içerik 24.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 103 kez okundu.