Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman Papa'yı ziyaret edecek

ResimHırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, Çarşamba günü (09.11.2022) Papa Francis'in Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman'ı kabul edeceğini ve daha sonra Radman'ın Vatikan'da resmi bir ziyarette bulunacağını duyurdu.

Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşecek olan iki günlük ziyarette Bakan Grlic Radman'ın Vatikan Dışişleri Bakanı Başpiskopos Paul Richard Gallagher ve Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile görüşmesi bekleniyor.

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, Radman'ın söz konusu ziyaretlerin yanı sıra Roma'daki Hırvat St. Jerome Enstitüsü'nü de ziyaret edeceğini duyurdu.

Geçen yılın Kasım ayında Vatikan’ı ziyaret eden Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Papa tarafından kabul edilen son Hırvat yetkili oldu. Görüşmede, pandemiden iklim krizine kadar dünyada barış ve ilerleme gibi konular masaya yatırıldı. Bosna Hersek'teki ilişkilere özellikle dikkat çekilerek Hırvatistan ve çevre ülkelerdeki siyasi durum da tartışıldı.

Bu içerik 07.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.