Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman Moskova'yı ziyaret etti

Resim

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman 17 Ocak'ta Moskova'yı ziyaret etti. Bu ziyaret Hırvatistan Radyo Televizyon’un aktardığına göre, Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'un daveti üzerine bir yıldan uzun bir süre önce kararlaştırıldı.

Grlić Radman, başta Bosna Hersek ve Sırbistan olmak üzere Güneydoğu Avrupa'nın durumu, kaçınılmaz konularından biri olan Rusya'nın komşu bölgelerinde güvenlik durumu ile birlikte mevcut sağlık ve enerji krizini görüştüklerini söyledi.

Lavrov, "Batı Balkanlar'daki, Bosna Hersek'teki durum, Belgrad ile Priştine arasındaki ilişkilerin yanı sıra Rusya ile AB, Rusya ve NATO arasındaki ilişkiler hakkında konuştuk. Hırvat dostlarımıza, Hırvatistan'ın Rusya ile Avrupa Birliği arasında biriken sorunları çözme konusundaki tutumunu çok takdir ettiğimizi söyledik" dedi.

Bakan Grlic Radman, Rusya'ya, Hırvatistan'ın AB ve NATO'nun pozisyonlarını paylaştığı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tanıdığı ve aynı zamanda Rusya ile ikili ve ekonomik ilişkiler kurmak istediği mesajıyla geldiğini sözlerine ekledi.

Grlic Radman, "Hırvatistan önemli başarılar elde etti. Dış politika konusunda da önemli başarılar da elde ediyor. Rusya hiçbir zaman buna engel olmadı ve bunun için teşekkür etmek istiyorum. 1990 yılının zor koşullarında oynadıkları yapıcı rol için Rusya'ya teşekkür ederim." dedi.

Rusya ile ABD ve NATO arasında diplomatik müzakerelerin başlatılmasını memnuniyetle karşılayan Grlic Radman, "diplomatik sonuçların zamana ihtiyacı olduğunu" da sözlerine ekledi.

Bu içerik 17.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.