Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman: “Eğer sadece Hırvatistan’a sorulsaydı, Bosna Hersek uzun zaman önce AB'de olurdu”

Resim
Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman, Bosna Hersekli mevkidaşı Biser Turković ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek’in Hırvatistan'da dostları ve ortakları olduğunu ifade etti.
Grlić Radman, "Bakan Turković ile Bosna Hersek Bakanlar Kurulu ve Hırvat hükümetinin Zagreb'te ortak bir toplantı düzenleme olasılığını görüşmeye geldim." dedi. “Bosna Hersek ve Hırvatistan, yaklaşık iki milyar avroluk yüksek bir ticaret hacmiyle birbirine bağlıdır. Bosna Hersek’teki mevcut koşulların farkındayız, ancak bu koşulların düzeleceğini ve ayrıca iki ülke yetkililerinin katılacağı bir toplantı düzenlemenin mümkün olacağını umuyoruz.” dedi. Ayrıca Grlić Radman; “Siyasi koşulların iyileşmesinin ve Bosna Hersek’in seçim yasası üzerinde tarafların anlaşmaya varmasının, Bosna Hersek’teki mevcut koşulların düzelmesine büyük katkı sağlamasını ümit ettiğini” sözlerine ekledi.
Bakan, Bosna Hersek’teki siyasi liderlerin üzerinde anlaştığı her şeyin Hırvatistan tarafından da desteklendiğini vurguladı.
Grlić Radman; "Bosna Hersek’in Avrupa Birliği'ne katılması sürecinde garantörlük görevi üstlenen Hırvatistan, Bosna Hersek’in istikrarıyla yakından ilgilenmektedir.” dedi. Bosna Hersek’in Avrupa Birliğine katılması ile ilgili olarak ise; “Eğer sadece Hırvatistan’a sorulsaydı, Bosna Hersek uzun zaman önce AB'de olurdu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu içerik 05.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.