Hırvatistan'daki araştırmaya göre: Seçmenlerin %66'sı Hükümetin çalışmalarını onaylamıyor, Cumhurbaşkanı Milanović en popüler siyasetçi

ResimHırvatistan'daki araştırmaya göre: HDZ hâlâ lider parti. Muhtemel seçmenlerin %28,4’ünün desteğine sahipler. SDP’de ise önemli bir değişiklik yok. Geçen ay olduğu gibi %12,7 ile ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü %8,9 ile MOST, onu %7,9 ile “Možemo” partisi takip ediyor. Arka arkaya ikinci ayda hafif bir destek artışı kaydeden “Domovinski pokret” %6,2 ile bu grubu takip ediyor.

Vatandaşlar hâlâ oldukça karamsar görünüyor, dolayısıyla %75’i ülkenin kötü bir yöne gittiğini düşünüyor. Katılımcıların %19’u ülkenin gidişatının iyi olduğunu düşünürken, %6’sı ise net bir görüşe sahip değil.

Seçmenlerin %66’sı hükümetin çalışmalarını onaylamazken, %26’sı ise onaylıyor. Katılımcıların %8’i ne onaylıyor ne de karşı çıkıyor. Cumhurbaşkanı Zoran Milanović’e verilen destek ise istikrarlı bir durumda. Ankete katılanların %40’ı genel olarak çalışmasını onaylarken, %55’i ise onaylamıyor. Ankete katılanların %5’inin ise açık bir fikri bulunmuyor.

Ankete katılanlar arasında olumlu izlenim açısından ilk sırada Zoran Milanović yer alıyor. Ankete katılanların %50’si onun hakkında olumlu düşünüyor. %44 ise Zoran Milanović hakkında olumsuz bir izlenime sahip. Božo Petrov %40 olumlu izlenim ile ikinci sırada yer alıyor. Katılımcıların %45’i ise onun hakkında olumsuz düşünüyor.

Bu içerik 25.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.