Hırvatistan’da trafik kazası: 12 ölü, 32 yaralı

Resim

Hırvatistan'ın Zagreb istikametine gitmekte olan Polonya plakalı bir otobüsün yoldan çıkıp devrilmesi sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı.
Kaza sonrasında Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Božinović ve Başbakan Yardımcısı Tomo Medved kaza mahalline geldi. Božinović yaptığı açıklamada, A4 otoyolunda Zagreb istikametinde sabah 05.40 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 12 kişinin öldüğünü, 32 kişinin de yaralandığını söyledi. Polonya'nın Varşova kenti yakınlarından yola çıkan yolcuların bazı bilgilere göre hac ziyareti için Bosna Hersek'te Katolik kilisesinin bulunduğu Međugorje kentine doğru gitmekte oldukları bildirildi.  
Otobüste ikisi şoför olmak üzere toplam 44 kişi vardı. Polonya haber ajansının yaptığı açıklamada, kazada ölenlerin hepsinin Polonya vatandaşı olduğunu doğruladı.
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile görüşerek Hırvat hükümeti adına ölenlerin ailelerine taziyelerini iletti.
 

Kaynak: https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2022/8/6/mediji-u-saobracajnoj-nesreci-u-hrvatskoj-11-poginulih (Erişim tarihi, 08.08.2022)

Bu içerik 06.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.