Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović: Srebrenica, holokost ile aynı değil, Jasenovac ile aynı değil

Resim

Hırvatistan Cumhurbaşkanı, Bosna-Hersek ve Srebrenica’daki soykırım hakkında kışkırtıcı yorumlarda bulunmaya devam etti ve Cumhurbaşkanlığı üyesi Şefik Caferoviç’e (Šefik Džaferović) değindi.

Milanović, SUVAG Polikliniği’nin 60. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, diğer hususların yanı sıra şunları belirtti:

“Neden bu duruma sessiz kalayım. Demokratik Eylem Partisi’ndeki (SDA) bazı kişiler her daim Hırvatistan’ın saldırgan olduğunu, Tuđman ve Šušak'ın, Karadžić ve Mladić ekibi ile aynı olduklarını söylüyor. Bunu söyleyen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi daha sonra hiçbir şey olmamış gibi soğukkanlılıkla Vukovar’a geliyor. Bu tip insanlarla birlikte olmak istemiyorum, onu ben davet etmedim. Srebrenica, Holokost ile aynı değildir, Jasenovac ile aynı değildir, bu mahkemenin de onayladığı üzere soykırım unsurlarını taşıyan büyük bir suçtur. Ama benim mahkeme kararına ihtiyacım yok. Hiçbir uluslararası mahkeme kutsal kitap olamaz.” dedi.

Fakat hepsi bu kadar değildi:

“Beş bin, sekiz bin veya 80 kişi aynı değil. İki gün içerisinde olup biten bir şeyi gizlemeye çalışmak ile sürekli ve sistemli bir şekilde gaz odalarında ya da palalarla yapılan şey aynı değildir. Böyle bir açıklamanın kimi hedef alabileceğini göremiyorum, bu bir açıklama değil; bir tavırdır ve kime zarar verebileceğini kestiremiyorum.

Bu içerik 03.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.