Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović: Finlandiya NATO’ya katılmak mı istiyor? Bosna-Hersek seçim yasası değiştirildiğinde bu olabilir

Resim
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović bugün Zagreb'de, “St. Petersburg’a 50 kilometre uzaklıktaki” bir ülke olan Finlandiya’nın NATO’ya girmesinin “tehlikeli şarlatanlık” olduğunu söyledi ve Hırvatistan söz konusu olduğunda, Bosna-Hersek’teki seçim yasası çıkana kadar hiç kimsenin bu katılımı onaylamaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Bana kalırsa NATO’ya katılsınlar, kuduz ayının gözüne kalem batırsınlar. Ancak, seçim yasası sorunu çözülene kadar, Bakir İzzetbegoviç seçim yasasını değiştirmek zorunda kalana kadar, NATO kimsenin üyeliğini onaylamamalıdır.” Bu şekilde Hırvatistan Cumhurbaşkanı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılma niyetlerini Bosna-Hersek’teki seçim sistemindeki değişikliklerle doğrudan ilişkilendirmiş bulunmaktadır.

“NATO’ya katılmak mı istiyorsunuz? Bu sorun değil, bunun için yeterli zamanımız var. Bu Finlandiya için hayati bir konu ve bizim için Hırvatların Hersek’te Hırvat temsilci seçip seçemeyecekleri meselesi gibi. Şimdi bunu duymayan insanlar duyacaktır. Amerikan Başkanı veya sekreteri bunu duyacaktır. Bakalım Hırvatistan için neler yapabilecekler?  Mutfaklarda, Bosna-Hersek vatandaşları üzerinde çeşitli projeler dönüyor. Bu, Bosna-Hersek AB’ye girdiği zaman olabilir” dedi Milanović.

Milanović, “Finlandiya ve İsveç’ten isimlerini IKEA olarak değiştirmelerini değil, sadece Amerikalılara bu durumdan kurtulmalarını söylemelerini istiyoruz. Bana göre devletin ve milletin hayati milli menfaati budur. Bosna-Hersek bütüncül bir devlet olsun. O zaman Zagreb, Bosna-Hersek’in AB’de olmasını destekleyecek” dedi.

Bu içerik 26.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 106 kez okundu.