Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović: Drone Ukrayna’dan geldi! Bu ciddi bir olay

Zagreb’te, Jarunska caddesine dün gece drone düştü. Polis, daha öncesinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine alanda iki paraşüt bulunduğunu açıkladı. Güvenlik servisi yetkilileri de bir toplantı düzenledi. Başbakan Andrej Plenković demeç verdi ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Milanović, “Ne tür bir cismin hava sahasında uçtuğunu ve nereden geldiğini biliyoruz. Önlem alınmasına dair herhangi bir bilgi almadık. Cisim yaklaşık 40 dakika kadar Macaristan üzerinde uçtu, yaklaşık 7 dakika da bizim bölgemizde kaldı.” dedi.

Resim

Hırvat Cumhurbaşkanı bunun ciddi bir olay olduğuna dikkat çekerek: “Bunun Hırvatistan’a yönelik olmadığını ve neyse ki insan kaybı olmadan sonuçlanan bir vaka olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak bazı usul hatalarını tespit etmek zorundayız. O drone bir uçak büyüklüğünde.” diye ekledi.

Radarların çok kısa bir süre içerisinde Hırvat hava sahasında bulunan dronu tespit ettiğini de sözlerine ekleyerek ayrıca suçlamalar için uygun zaman olmadığına da dikkat çekti.

Milanović, “Ben burada en çok bir dronun nasıl olur da bir NATO üyesinin hava sahasında fark edilmeden yaklaşık bir saat kadar geçirmesinin mümkün olduğuyla ilgileniyorum. Şimdiye kadarki bilgiler doğrultusunda, dronun Ukrayna’dan uçtuğunu, 500 uçuş mili hızında, bunun da saatte 1.000 kilometreden biraz daha az olduğunu ve yakıtı bittiğinde Zagreb’te düştüğünü söyleyebiliriz.” dedi.

Bu içerik 11.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.