Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović: Dodik çetnik değil, siyasi partnerdir

Resim
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, “Bosna-Hersek Federasyonu’nun yeniden yapılandırılması” ve “üçüncü entite” ile ilgili açıklamaları yorumladı. “Hırvat Ulusal Meclisi’nin açıkladığı şey ciddi bir meseledir” dedi.

Milanović, “Bu istikamete girmesini istemem. Eninde sonunda bu yöne doğru kayma olursa, onları destekleyeceğim.”

Milanović, “Hırvatlar üçüncü entite oluşumuna doğru gidecekler, halk buna hazırlandı, bu süreç gerilimsiz geçmeyecektir. Amerikalılar yapılan işin normal bir şey olmadığını biliyorlar fakat bizim yanımızda da durmayacaklar. Ama Banja Luka’ya girilmek istendiği zaman ve Saraybosna’nın önündeki engellerin kaldırması gerektiğinde Hırvatlar oradaydılar.” diye sözlerine devam ediyor.

“Bu süreci kendilerinin önerdiği şekilde çözmeyi” tercih edeceğini ve “NATO veyahut Bosna-Hersek’teki Yüksek Temsilcinin kararnameleri vasıtasıyla çözüm için baskı uygulanmasının önemli olduğunu” yineleyerek “Dodik’ten yana bir tehlike görmediğine ve şu anda benim için de Hırvatistan çıkarları için de Dodik bir çetnik değildir, siyasi partnerdir.”dedi.

Gazeteciler tarafından Dodik’in Putin ile olan bağlantısı sorulduğunda Milanović, “Putin ile bağlantı mı? Putin, Dodik’in varlığından bile haberdar değil” dedi.

Bu içerik 05.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.