Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović: Bugün Hırvatistan’ın durumu her zamankinden daha güçlü ama bunu kullanmalıyız

ResimBosna-Hersek ile ilişkiler hakkında konuşan Zoran Milanović, Dayton Anlaşması’nın güç ve yetki paylaşımına ilişkin bir anlaşma olarak saygı duyulması gereken hayati önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı bugün, Zagreb’de yılda bir düzenlenen iki günlük diplomasi konferansına katılan Hırvatistan Cumhuriyeti’nin büyükelçileri, başkonsolosları ve askerî ataşeleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı, Hırvat diplomatlarla, Bosna-Hersek ve Sırbistan ilişkilerine dair özel vurgu yaparak, Hırvat dış politikasının kilit konuları ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının neden olduğu mevcut krizde Hırvatistan’ın konumu hakkında konuştu. Bosna-Hersek ile ilişkilerden bahsederken, Dayton Anlaşması’nın güç ve yetki paylaşımı konusunda saygı duyulması gereken bir anlaşma olarak hayati önemini vurguladı.

Milanović, “Bugün, Hırvatistan’ın konumu her zamankinden daha güçlü, ancak bu sadece konuşmakla kalmamalı, bunu kullanmalıyız. Hırvatistan bir ülke olarak elinde güçlü araçlara sahip, bu yüzden buna göre hareket etmeliyiz.” dedi.

Toplantıda yüze yakın Hırvat büyükelçisi, başkonsoloslar, konsoloslar ve askerî ataşelerin yanı sıra Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi yetkilileri de hazır bulundu.

Bu içerik 26.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.