Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović: Bosna Hersek’e AB aday statüsü verilmeli

ResimHırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, Kuzey Makedonya’nın Ohri kentinde gerçekleşen Prespa Forumu'nda Ukrayna'ya AB aday statüsü verilmesi duyurusunu yorumladı.

Milanović, Ukrayna AB aday statüsü alırsa, Hırvatistan'ın bu süreç içerisinde Bosna Hersek'e de aday statüsü verilmesi konusunda şart koyması gerektiğini söyledi.

Index haber ajansına göre, Milanović "Ukrayna mevcut durumda Avrupa Birliği aday statüsünü alabilirse, o zaman Hırvatistan dış politikasının, ulusal politikasının, güvenlik politikasının başlangıç noktası Bosna Hersek'in aday statüsü elde etmesi olmalıdır" dedi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı ayrıca Ukrayna'nın adaylık statüsüne karşı olmadığına vurgu yaptı. Buna ek olarak Milanović, Bosna Hersek güvenlik ve birçok noktada Ukrayna'dan daha iyi durumda olduğunu, Ukrayna aday statüsünü alırsa Bosna Hersek'in bu statüyü alamaması için ne ekonomik ne de güvenlik açısından hiçbir neden olmadığını belirtti. Hırvatistan hükümeti ve onun temsilcilerinin, konu Ukrayna'ya aday statüsü vermeye gelince, kategorik olarak Bosna Hersek'in de adaylık statüsünü almasını dile getirmelerini beklediğini de sözlerine ekledi.

Bu içerik 17.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.