Hırvatistan Başbakanı Plenković, Bakan Filipović'i görevden aldı

Resim
Hırvatistan Hükümet Başkanı Andrej Plenković, 12 Aralık 2023 tarihinde Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dr. sc. Davor Filipović'in görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Filipović'in, özel danışmanı Jurica Lovrinčević hakkında yapılan ağır suçlamaları içeren bir dizi haberin ardından görevden alındığı ifade edildi.
Görevden alma, Filipović'in özel danışmanı Jurica Lovrinčević ile Mreža TV'de görev yapan gazeteci Marin Vlahović arasında gerçekleşen görüşmeye ait kayıtların basına sızmasının ardından gerçekleşti. Bu görüşmelerde, kamu şirketleri ile ilgili reklamların Mreža TV’de yayınlanması, bu reklam faaliyeti sonrasında ödenecek rakam ve özel danışmanın bu faaliyet sebebiyle kendisinin alacağı pay ile ilgili konuşmaların gerçekleştirildiği iddia edildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Lovrinčević, kendisine karşı itibarsızlaştırma girişiminde bulunulduğunu ve bu durumun gündemi saptırarak yüz milyonlarca avro değerindeki çok daha ciddi konuların üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia etti.
Tüm bu gelişmelerin ardından, Davor Filipović'in yanı sıra Jurica Lovrinčević de Bakanlık kabinesindeki özel danışmanlık görevinden alındı.

 

Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.