Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Savunma Bakanı Ivan Anušić ve Cumhurbaşkanı Zoran Milanović’in görüşmesini değerlendirdi

Resim

Başbakan Andrej Plenković, bugün Virovitica'da Valiler ve Şehirler Birliği ile Hırvat Belediyeler Topluğu temsilcileriyle yapılan toplantıya başkanlık etti.

Görüştükleri konular arasında Hırvatistan Cumhuriyeti'nin sahip olduğu gayrimenkul ve taşınır varlıkların yönetimi kanunu, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için bölgesel özyönetim birimlerine mali destek ve Hırvatistan'ın bölgesel ekonomiyi güçlendiren sanayiye geçişi konuları yer aldı.

Plenković, başlangıçta ev sahiplerini selamladı. “Reformun her turunda coğrafi bölgelerin finansmanına yönelik bir adım daha attık. Günümüzün konuları devlet varlıklarının yönetimi ve en önemli politikalardan biri olan bölgesel kalkınma ile ilgilidir.” dedi.

Başbakan, Anušić ve Milanović arasındaki görüşme hakkında da yorumda bulundu. “Cumhurbaşkanı Milanović, HDZ’yi Nazizmin, yolsuzluğun ve hırsızların partisi ilan ederek birkaç yıl boyunca eski bakana kaba ve ilkel bir şekilde hakaret etmişti. Bana da hakaret etti. Hiçbir şey bunu değiştirmiyor, o toplantının olması iyi oldu. Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasındaki ilişkiye gelince, bu hiçbir şeyi değiştirmedi. Çatışma bizim yüzümüzden kaynaklanmadı, ancak Eylül 2020’de Milanlović’in bir dizi diplomatik temsilci atama teklifini reddetmesi ve yüzde 50-50 istediğini söylemesi ve son olarak bir şirketin eski yönetim kurulu başkanının tutuklanmasıyla durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Ve sorunlar burada da devam etti.” dedi.

“Bunlar en ufak bir siyasi öneme sahip olmayan teknik toplantılar” diye ekledi ve büyükelçi konusunda hiçbir şekilde hareket etmediğini açıkladı.

Kaynak: https://n1info.hr/vijesti/andrej-plenkovic-virovitica-izjava-za-javnost/ (Erişim tarihi, 19.12.2023)

Bu içerik 19.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.