Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković Bosna-Hersek'e resmi ziyarette bulundu

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Saraybosna ve Mostar'a yapacağı resmi ziyaretler için Bosna-Hersek’e geldi. Bakanlar Kurulu ve Parlamento önünde resmi törenle karşılandı. Ziyaretinin amacı, Bosna-Hersek’in ülke bütünlüğünün korunması ve ülkedeki gerilimin azaltılması yönünde mesaj vermek olduğu belirtildi. 

Plenković Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada “Bosna-Hersek’e gitmemizin sebebi, bir dostluk çerçevesi içinde iyi niyet, iyi komşuluk ilişkilerimizi göstermek ve Bosna-Hersek’in bütünlüğünü koruma mesajını vermektir. Aynı zamanda üç kurucu halkın da (…) iyi ve yeterli şekilde temsil edildiklerini onlara hissettirmektir” dedi.

Hırvatistan Başbakanı, önce Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Zoran Tegeltija ile bir araya geldi ve ardından bakanlarla resmi görüşmelerde bulundu. Daha sonra Başbakan Plenković, Bosna-Hersek HDZ Partisi Başkanı Dragan Čović ve SDA Partisi Başkanı Bakir Izetbegović ile de bir araya gelecek.

Ayrıca Plenković'in Mostar ziyaretini gerçekleştirmesinden önce de Bosna-Hersek İslam Birliği Reîsü'l-uleması Husein Efendi Kavazović ve Vrhbosna Başpiskopusu Kardinal Vinko Puljić ile de ayrı ayrı görüşmeler yapması bekleniyor.

Bu içerik 13.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 137 kez okundu.