Hırvatistan, vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etme çağrısında bulundu

Resim

Hırvatistan Cumhuriyeti yetkilileri, vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etmelerini tavsiye etti. Hırvatistan Haber Ajansı’na (HINA) göre, 13 Şubat Pazartesi günü yayınlanan Ukrayna'dan vatandaşlarının ayrılma çağrısı, Rusya’nın Ukrayna’ya olası saldırısı endişesinden sonra geldi.
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hırvatistan vatandaşlarının Ukrayna'ya, özellikle Rusya ve Beyaz Rusya sınırındaki bölgelerin yanı sıra doğu Ukrayna ve Rusya'nın ilhak ettiği Karadeniz’de bulunan Kırım yarımadasının ve Donbas bölgesinin yakınlarına seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi.
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna'dan ayrılamayacak olan Hırvatistan vatandaşlarının dikkatli olmaları ve Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki Hırvatistan Büyükelçiliği ile temasa geçmeleri tavsiye edilir." denildi.
Hırvat Ajansı’na göre, ABD, İngiltere, Hollanda, Danimarka, Letonya, Estonya, Avustralya ve Yeni Zelanda daha önce vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısında bulundu. İsveç, İspanya, İtalya, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün 12 Şubat Pazar günü itibariyle aynı çağrıyı yaptı.

Kaynak: https://ba.n1info.com/regija/i-hrvatska-pozvala-svoje-drzavljane-da-napuste-ukrajinu/ (Erişim tarihi, 13.02.2022)

Bu içerik 13.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.