Hırvatistan, sıvılaştırılmış gaz için LNG terminalinin kapasitesini artırıyor

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, 140. hükümet oturumunun başında yaptığı açıklamada, yılda 6,1 milyar metreküp gaz kapasitesine sahip olabilmek amacıyla yeni yatırımlar yapacaklarını açıkladı. Oturumda, Zlobin-Bosiljevo doğalgaz boru hattının inşa edilerek gaz arz güvenliğinin artırılması ve LNG terminalinin kapasitesinin yılda 6,1 milyar metreküpe çıkarılmasına ilişkin karar önerisi kabul edildi.
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, sıvılaştırılmış petrol gazı için Krk'taki LNG terminalinin kapasitesini artırma kararını stratejik bir karar olarak nitelendirdi.
Plenković; “Yılda 6,1 milyar metreküp gaz kapasitesine sahip olmak hedefiyle mevcut gemiye yatırım yapıyoruz. Bununla ilgili olarak, Zlobin - Bosiljevo bölümündeki ikinci boru hattına yapılan yatırım, yalnızca evlerin ve sanayinin ihtiyaçları söz konusu olduğunda Hırvatistan'daki gaz arzının sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Hırvatistan'ı da sıvılaştırılmış doğal gaz terminalinin kaliteli kullanımı konusunda bölgesel bir enerji 'merkezi' haline getirecek” dedi.
Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Davor Filipović bu yatırımın, LNG terminalinin kapasitesini genişletmek için 25 milyon Euro ve söz konusu gaz boru hattı ağını genişletmek için 155 milyon Euro olmak üzere 180 milyon Euro’ya mal olacağına dikkat çekti.
Bakan Filipović, AB’den sağlanan tüm fonların yanı sıra Hırvatistan devlet bütçesinden sağlanan fonların da kullanılacağına karar verdiğini bildirdi.

Bu içerik 18.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.