Hırvatistan, Rus büyükelçiliğinden 24 kişiyi sınır dışı etti

Resim
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı, Rusya Büyükelçisi Andrei Nesterenko'yu Bakanlığa davet ederek savaşın başlamasından 46 gün sonra Ukrayna işgaline karşı protesto notası verdi. Bununla birlikte, Hırvatistan, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi uyarınca 18 Rus diplomatı ve 6 idari ve teknik personeli sınır dışı ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Bugün (Pazartesi), Rusya Federasyonu'nun Hırvatistan Büyükelçisi, Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırganlığın ve işlenen çok sayıda suçun, Hırvatistan tarafından güçlü bir şekilde kınandığını bildirmek üzere Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığına davet edildi. Rus tarafının, Ukrayna’ya yönelik askeri faaliyetlerini derhal durdurması, Rus birliklerinin tüm Ukrayna topraklarından çekilmesi, tahliye yollarının ve insani yardımın acilen sağlanması konusunda mevcut çağrımızı yineledik” şeklinde açıklama yapıldı.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman Pazartesi günü AB dışişleri bakanları toplantısı için Lüksemburg'a gitmişti. Toplantının öncesinde, "savaş suçlarıyla ilgili uygun soruşturmaların yapılmasını ve sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini" vurgulamıştı.

24 Şubat'ta başlayan saldırılardan bu yana, Rusya Federasyonu büyükelçiliklerinde 370'den fazla çalışan istenmeyen kişi ilan edilmiş ve son olarak Buça'daki vahşetin ortaya çıkmasının ardından yarısından fazlası sınır dışı edilmişti.
 
Bu içerik 11.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.