Hırvatistan / Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt, Plenković ile görüşmek için geldi

Resim

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt’i Ban Sarayı’nda kabul etti.

Bugün, Ban Sarayı’nda Schmidt, geleneksel olarak tüm konukların imzaladığı Altın Kitabına imza attı.

Plenković ile Schmidt arasındaki görüşmenin konusu tüm bölgede barış ve istikrarın sağlanması, Batı Balkan ülkelerinin ekonomik kalkınması ve Bosna-Hersek’in Avrupa-Atlantik entegrasyonuna uyumudur.

Yüksek Temsilcinin ziyareti, Bosna-Hersek’te Seçim Yasası’nda yapılacak değişikliklerin duyurulduğu bir dönemde ve Bosna-Hersek Hırvat Demokrat Birliği Başkanı Dragan Čović’in “Bosna-Hersek’teki merkezi kurumlarda Hırvatların yetersiz temsil edildiği” iddiaları ışığında gergin bir dönemde gerçekleşti.

Hatırlanacağı üzere Schmidt, Yüksek Temsilcilik görevini Ağustos ayında Valentin Inzko’dan devralmıştı. Schmidt, “Boykotlar asla başarıya katkıda bulunmaz ve iyilik getirmez. Almanya’da şöyle denir: ‘Birbirinizle konuşmak, başkaları hakkında konuşmaktan daha hayırlıdır.’ Bir şeyi başlatmak isteyen, onu teşvik edecek şekilde konuşmaya başlamıştır. Bosna-Hersek’in Avrupa Birliği yolunda başarısız olmasına veya durmasına izin vermemeliyiz. Bosna-Hersek devletinin seçilmiş temsilcilerini bu yola davet ediyorum” dedi.

Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 164 kez okundu.