Hırvat ordusu, düşen Macar helikopterinin son parçalarına ulaşmaya çalışıyor

Resim

Geçtiğimiz günlerde, ortak tatbikat için Hırvatistan’da bulunan Macaristan ordusuna ait askeri helikopterin düştüğü, Hırvatistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Helikopterin enkazı ile birlikte iki mürettebatın cesetleri geçtiğimiz Çarşamba günü Pakova Selo ile Miljevac arasındaki Čikola Nehri kanyonunda bulunmuş Perşembe günü ise üçüncü mürettebat üyesinin cesedine ulaşılmıştı.

Hırvat Ordusu'nun, geçen hafta Drniš yakınlarında üç mürettebatın ölümüyle sonuçlanan askeri helikopterin düşmesi olayı ile ilgili olarak her türlü arama kurtarma çalışmalarına destek verdiği bildirildi. Hırvatistan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, “Hırvat Kara Kuvvetleri, Hırvat Hava Kuvvetleri, Destek Komutanlığı, Askeri Polis ve Operasyonel İtfaiye Komutanlığı olmak üzere yaklaşık 60 ordu mensubu arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Airbus şirketinin Alman çalışanları, helikopterin son parçalarının sökülmesinde görev alan Hırvat aram kurtarma ekibiyle karada işbirliği yapıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Perşembe akşamı (22.06.2023) başlanan arama kurtarma çalışmaları kapsamında Macaristan’a ait helikopterinin son parçalarına ulaşmak için halen arazi çalışmalarının devam edildiği bildirildi.

 

Kaynak: https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-vojska-izvlacila-posljednje-dijelove-srusenog-madarskog-helikoptera-teren-je-nepristupacan-1690445    (Erişim tarihi, 26.06.2023)
Bu içerik 26.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.