"Hiç görmediğimiz bir şey bekleniyor", Vucic Kosova'daki çatışmadan korkuyor

Resim
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, mevcut durumu şimdiye kadarki en zor durum olarak değerlendirirken, Kosova'da "daha önce görmediğimiz" bir şey olacağını söyledi.
Sırbistan’daki Pink televizyonuna konuşurken "İstikrarsızlıktan, hatta büyük çatışmalardan bile korkuyorum, çünkü Kurti [Kosova Başbakanı Albin Kurti], [Ukrayna Devlet Başkanı, Vladimir] Zelenskiy olmayı hayal ederken Sırpların daha fazla dayanamayacağını biliyorum." dedi.
Cumhurbaşkanının açıklaması, Kosova Polisinin Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu belediyelerin Arnavut belediye başkanlarına yardım etmesinden sonra geldi.
Bu eyleme, polisle çatışan yerel Sırp halkı şiddetle karşı çıktı.
Vucic, "Bu gece Avrupalı ​​yetkililerden yarın olası olaylardan endişe duyduklarına dair haberler aldım, çünkü Sırplar kesinlikle protesto edecekler ve işgal ettikleri binaların iadesini talep edecekler" dedi.
Uluslararası toplum, Kosova Hükümeti'nin belediye başkanlarının belediye binalarına zorla girmesi kararını kınadı ve yetkilileri itidalli olmaya ve geri çekilmeye çağırdı.
NATO askeri ittifakı ayrıca Kosova kurumlarını Sırp çoğunluğun yaşadığı kuzeydeki durumu derhal toparlamaya çağırdı.
Kosova Başbakanı Albin Kurti, uluslararası ortakların endişelerini anladığını söyledi, ancak başka herhangi bir seçeneğin "Hükümetin yeni cumhurbaşkanlarına karşı anayasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi" olacağını da sözlerine ekledi.
 
Bu içerik 28.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.