HDZ Başkanı Dragan Covic, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile Zagreb'de bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi

Resim
Bosna Hersek Hırvatlarının en büyük partisi olan Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ BiH) Başkanı ve Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Dragan Covic, 23 Şubat tarihinde Zagreb'de Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.
Bosna Hersek Halklar Meclisi Halkla İlişkiler Servisi'nin bildirdiğine göre, Covic, Plenkovic'e seçim mevzuatında reform yapılmasına ilişkin Bosna Hersek'teki siyasi partiler arasındaki görüşmelerin gidişatı hakkında bilgi verdi. Covic ve Plenkovic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığının Hırvat üyesinin seçimine karar vermek için siyasi uzlaşmaya varılmasının gerekliliğini vurguladılar.
Yapılan basın açıklamasında, toplantıda Bosna Hersek’in üç kurucu halkının tam eşitliğinin sağlanmasının ülkenin uzun vadeli istikrarı ve işlevselliği için temel bir ön koşul olduğu vurgulandı.
Çalışma toplantısında ayrıca Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen’in Hollanda Başbakanı Rutte ile birlikte Bosna Hersek'e yaptığı son ziyareti değerlendirildi. Plenkovic, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi tarafından gerçekleştirilen reformların uygulanmasında şu ana kadar kaydedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu içerik 23.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.